Loading...

Grande-Anse, avagy a legNAGYszerűbb tengerpart

//Grande-Anse, avagy a legNAGYszerűbb tengerpart

Grande-Anse, avagy a legNAGYszerűbb tengerpart

Nem véletlen a névválasztás. Valóban, Guadeloupe legnagyobb és egyik legszebb tengerpartját sokan választják úti céljuknak Deshaies (ejtsd:Dié) városa közelében. Találkoztam viszont olyan turistákkal, akik a szomszédos, ugyancsak tetszetős tengerparton sütkéreztek és nem is hallottak erről a helyről, így rábeszéltem őket is, hogy nézzék meg feltétlenül.

A szomszédos tengerpart, a La perle a Barátnőm kedvence:

Megpróbálkoztam itt a body-boarddal, ami a szörf könnyített változata, de annyit bukfenceztem és úgy megütöttem magam az erős hullámok miatt, hogy egy idő után feladtam a küzdelmet.

Azért szeretek erre a tengerpartra jönni, mert kristálytiszta a víz és az említett hullámzós helyszínnel ellentétben itt általában nyugodt a tenger, így hosszabb úszásra is ideális és bár első ránézésre semmilyen tenger alatti élővilágra nem számít az ember, láttam itt már különleges medúzát és többször is sikerült nagy halrajokba beúsznom, ami óriási élmény volt.

A hely különlegessége, hogy balra egy kisebb, hangulatos tó  is található itt, melyet egy széles homokdűne választ el a tengertől. A tavon lehet kajakozni is.

Azért is kedvelem a helyet, mert van jó sűrű árnyék, ha az ember szunyókálna egy keveset, illetve a part eleje tele van remek éttermekkel, ahol a tengeri herkentyűket remekül készítik, elérhető áron.

Többször volt szerencsém itt megcsodálni a naplementét, hát ha valahol, akkor itt érdemes. Mint egy mozifilmben, nem? 🙂

A magas homokdűnén ücsörögni is kényelmes és az egész helynek olyan szuper kisugárzása van, hogy az ember garantáltan feltöltődik itt. A partot végigsétálni nem kis idő, végig úszni pedig jó kis teljesítmény:

Aki teheti, Sainte-Anne tengerpartjai után feltétlenül látogasson el erre a NAGYszerű partra. 🙂

By | 2018-10-09T14:45:23+00:00 október 9th, 2018|Guadeloupe|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..