Nem véletlen a névválasztás. Valóban, Guadeloupe legnagyobb és egyik legszebb tengerpartját sokan választják úti céljuknak Deshaies (ejtsd:Dié) városa közelében. Találkoztam viszont olyan turistákkal, akik a szomszédos, ugyancsak tetszetős tengerparton sütkéreztek és nem is hallottak erről a helyről, így rábeszéltem őket is, hogy nézzék meg feltétlenül.

A szomszédos tengerpart: a La Perle a Barátnőm kedvence. Pár képet csatolok, mert ha már erre járunk, nem szabad ezt sem kihagyni, hisz ez is gyönyörű:

Megpróbálkoztam itt a body-boarddal, ami a szörf könnyített változata és eleinte nagyon tetszett, de annyit bukfenceztem és úgy megütöttem magam az erős és olykor ellentétes irányú hullámok miatt, hogy egy idő után feladtam a küzdelmet. A légutaimat is rendesen kitisztította a sós víz, nem annyira élveztem.

Azért szeretek erre a legnagyobb tengerpartra menni, mert kristálytiszta a víz és az említett hullámzós helyszínnel ellentétben itt általában nyugodt a tenger, így hosszabb úszásra is ideális és bár első ránézésre semmilyen tenger alatti élővilágra nem számít az ember, láttam itt már különleges medúzát és többször is sikerült óriási halrajokba beúsznom, ami nagy élmény volt.

A hely különlegessége, hogy balra egy kisebb, hangulatos tó  is található itt, melyet egy széles homokdűne választ el a tengertől. A tavon lehet kajakozni is.

Azért is kedvelem a helyet, mert van jó sűrű árnyék, ha az ember szunyókálna egy keveset, illetve a part eleje tele van remek éttermekkel, ahol a tengeri herkentyűket remekül készítik, elérhető áron.

Többször volt szerencsém itt megcsodálni a naplementét, hát ha valahol, akkor itt érdemes. Mint egy mozifilmben, nem? 🙂

A magas homokdűnén ücsörögni is kényelmes és az egész helynek olyan szuper kisugárzása van, hogy az ember garantáltan feltöltődik itt. A partot végigsétálni nem kis idő, végig úszni pedig jó kis teljesítmény:

Aki teheti, Sainte-Anne tengerpartjai után feltétlenül látogasson el erre a NAGYszerű partra. 🙂