Lamentin városában van egy vadiúj szép strand, a neve Ravine Chaude (ejtsd Ravin só).

https://www.facebook.com/pages/Station-Thermale-De-Ravine-Chaude-Lamentin/968004356653692

Hangulatos, igényes, tiszta és ami különleges, hogy egy természetes hőforrás táplálja. Van egy jó nagy úszómedence körben pálmafákkal és szép növényekkel, illetve egy másik meleg vizű medence jakuzzival. Olykor esténként még moziesteket is rendeznek itt, én is részt vettem egyen és nagyon tetszett. A belépő 8 EUR.

Eleinte, amikor nem működött a mobil internetem, itt dekkoltam sokszor, mert fél óra net ingyen van és én ugye ebben a városban laktam a legelején. Mikor legelőször voltam itt, az itt dolgozó szállásadóm nem engedte meg, hogy naptejjel lekenjem magam, merthogy erre ő felügyel, mert nem tesz jót a víz tisztaságának. Furcsának találtam és nem igazán tetszett ez, de gondoltam 9 és 11 óra között nem fogok talán leégni a vízben, mert időnként azért bevonultam az árnyékba. Sajnos de! Leégtem. De tanultam belőle.

Basse-Terre szigetfelén van egy szintén természetes kis medence, ahova általában éjszakai fürdőzés céljából járnak az emberek. Nincs kitáblázva, turisták szerintem nem igazán ismerik. Egy hosszú kanyargós út vezet a dzsungelbe, csodálatos, élénkzöld, óriási növények között kell lefelé sétálni.

Pont olyan, mintha egy mesebeli helyen lennénk, annyira hangulatos. Csöveken át jön a kellemes meleg víz, ami masszíroz is, ha alááll az ember. Mindig cserélődik a víz, mert ha megtelik a medence, akkor a víz folyik tovább lefelé. Ezt is természetes hőforrás táplálja, nagyon tiszta és mivel nincs arrafelé fényszennyezés, nagy élmény este a medencéből nézni a csillagos eget vagy a holdat. Körbeveszik az óriási fák, nagyon vadregényes és különleges élmény hallgatni a dzsungel esti hangjait. Visszafelé mobiltelefonnal világítva tudtunk csak haladni, annyira koromsötét volt.

Le Bain des amours, vagyis a Szerelmesek fürdője:

Van egy harmadik helyszín, ahol a kövek alól jön a kellemes meleg víz és a tengertől csak pár odarakott kő választja el ezt a természetes kis termálfürdőt. Olykor átcsap a tenger hidegebb vize ide, ami kellemesen hűsít. Remek hely egy meghitt beszélgetéshez.

Ravine Thomas, Bouillante közelében:

Mondanom sem kell, innen megnézni a naplementét szintén egy csodás élmény.